Πέμπτη 16 Φεβρουαρίου 2017

Formula 1:Ζητάει «πάγωμα» του κινητήρα της Mercedes η Toro Rosso


Να σταματήσει η εξέλιξη του κινητήρα της Mercedes ζητάει η Toro Rosso, με τον Φρανζ Τοστ να τονίζει πως έτσι θα έρθει η ισότητα.

Από το 2014 που μπήκαμε στην εποχή των V6 κινητήρων με τούρμπο και των υβριδικών μονοθεσίων στη Formula1 η Mercedes έχει πάρει τα ηνία και κυριαρχεί κάθε χρόνο. Τα «ασημί βέλη» κατασκευάζουν συνεχώς την κορυφαία μονάδα ισχύος και, όπως είναι λογικό, οι υπόλοιπες ομάδες θέλουν να σταματήσει αυτό.
Γι' αυτό και η Toro Rosso ζητάει το... πάγωμα του κινητήρα της ομάδας του Μπράκλεϊ, δηλαδή να σταματήσει η εξέλιξή του, με τον Φρανζ Τοστ να τονίζει πως έτσι θα έρθει η ισότητα στο άθλημα. «Ελπίζω κάποια στιγμή να υπάρξει ισότητα στους κινητήρες. Χρειαζόμαστε τη Red Bull, τη Mercedes και τη Ferrari να παλεύουν τουλάχιστον για το πρωτάθλημα.
Αν δεν έρθει η ισότητα στη μονάδα ισχύος, τότε η FIA θα πρέπει να επανέλθει με νέο κανονισμό και να το... παγώσει. Εγώ θα ''πάγωνα'' τη μονάδα ισχύος της Mercedes, οι υπόλοιποι θα την έφταναν και μετά θα γινόταν το ίδιο σε όλους. Θα άφηνα ελεύθερη την εξέλιξη της μπαταρίας επειδή είναι κάτι που αφορά το μέλλον και κάτι σημαντικό για τους κατασκευαστές», είπε ο επικεφαλής της STR.

Δεν υπάρχουν σχόλια: